sobota 26. března 2011

Nevymřou pověrečníci!

Rozhodně ne v dohledné době. Dokonce i u nás mají ještě vliv a moc.

Kvůli 40.000 z nich se teď zase mění obsah výuky. Tohle je další z věcí, kvůli nimž nemám rád náboženství obecně. Protože primárně to je náboženství popřípadě jeho kulturní dozvuky způsobené tím, že náboženství u nás na tisíc let sex démonizovalo, co vede k takovýmto hloupým rozhodnutím.

Ale třeba tím naši konzervativci někam míří. Možná se dostaneme zpět na úroveň Polska, protože sexuální výchova byla dlouho nepovinná nepovinná a i teď, když se učí, je učena knězi a jinými podobnými šarlatány s mozkem vymytým katolicismem dočista do čista. Kdysi jsem si hledal statistiky těhotnosti mladistvých a nezletilých a Polsko s Rumunskem - obě velmi silně katolické země - hrály v Evropě jednoznačně prim. Člověk nemusí být génius na to, aby si to sečetl, zejména, když podobně to funguje například i v USA, kde je u konzervativců výrazně vyšší těhotnost mladistvých než u demokratů.


Rovněž nepovažuji za náhodu, že například v ČR žije ca 0,019% HIV pozitivních, zatímco v Polsku to je 0,074%, čili téměř čtyřnásobek (dle World Health Organisation).

Je evidentní, že mládež souložit bude ať se to rodičům líbí nebo ne. Koneckonců, rodiče by si měli uvědomit, že svoje děti taky v lese nenašli. Udržovat děti v nevědomosti problémy nejenže neřeší, ale naopak zhoršuje.

S ohledem na tyto informace to nevypadá, že by "konzervativci" sexuální výchovu prováděli doma a proto oponují její výuce ve škole. Spíše to vypadá, že se snaží děti držet v nevědomosti - a podle toho to taky dopadá. Ale jak už jsem řekl dříve, dítě není majetek svých rodičů a stát je povinen děti před špatnými rozhodnutími blbých rodičů chránit. A toto je evidentně jeden z těch případů, kdy by stát bandě zpátečníků s katechismem místo svědomí ustupovat neměl.

Žádné komentáře:

Okomentovat