čtvrtek 4. srpna 2011

Ach ti zlí, zlí homosexuálové!

Nebudu chodit kolem horké kaše. Nemám rád Petra Hájka. Bytostně ho nemám rád. Považuji za další velkou skvrnu na už tak dost zašmudlaném štítě své rodné země skutečnost, že konspirační teorista a kreacionista v ní může zastávat tak vysokou funkci.

Ve svém posledním intelektuálním průjmu nepřekvapivě projevil naprosté nepochopení toho, proč se pořádají tzv. Gay pride pochody a projevil se jako dodatek ke svým jiným mentálním selháním jako totální bigot. A podle diskuze pod článkem, nejenže není sám, ale má i dost širokou podporu veřejnosti.

Zaujal mne nejprve tento příspěvek v diskuzi:

Sám o sobě by nijak zajímavý tedy nebyl, kdyby o pár příspěvků dále nebylo toto:

Co mi na tomhle vadí nejvíc, není evidentní homofóbie a bigotnost pana Hájka, ani potenciální společenská nebezpečnost pana Vacka. Vadí mi to, jak pan Grof zavírá oči nad evidentním problémem. Totiž nad tím, že evidentně plno lidí stále ještě proti homosexuálům něco a že je třeba s tím něco dělat.

Dále jsem diskuzi raději nečetl, už takhle se mi udělalo šoufl ze svých spoluobčanů.

Důvod existence gay pride pochodů spočívá právě ve zviditelnění sexuálních menšin veřejnosti. Nová generace dětí tak vyrůstá v prostředí, kde homosexualita není tabu - a až vyrostou, nebudou se tak nad homosexuálním párem držícím se za ruce či líbajícím se v parku pozastavovat o nic více, než nad heterosexuálním párem dělajícím totéž. A nebudou třeba páchat sebevraždy, protože je jejich spolužáci budou šikanovat jako "buzny". Jde právě o to, aby si lidé konečně zvykli, že nejsme všichni stejní a když někdo nenarušuje cizí svobodu, neměla by jeho svoboda být omezována.

Strachy z toho, že se homosexualita stane "moderní" a že to povede k vymření lidstva a podobné hovadiny mi nestojí ani za řádnou zmínku. A že mezi "multikulturalismem" a homosexualitou neexistuje žádná spojitost taky ne. Natož abych se pokoušel někomu vysvětlovat, že každý se v něčem odchyluje od normálu. Hájek a jemu podobní to mnohdy totiž moc dobře chápou - ale nechtějí. S těmito lidmi se nedá rozumně debatovat - jde jen doufat, že zmizí z veřejného života dřív, než stihnou napáchat větší škodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat